ULF NILSSON

Efter succén i ”the Voice” har Ulf Nilsson medverkat i en rad tv-program i sverige och tyskland, bland annat ”så ska det låta”, tyska ”ZDF Morgenmagazin” och ett live-gig på tyska radio SAW. Under sommaren har Ulf turnérat med Rixfm, och gjort ett flertal akustiska spelningar. En svensk röst som utmanar det mest amerikanska som finns, rockmusiken, med rötter i soul och blues. Ulf Nilsson följer traditionen, men med sin passionerade röst sätter han sin egen prägel på sina starka melodier. Det är tre år sedan Ulf Nilsson knockade den svenska publiken med sin känslofulla röst när han vann ”the Voice”.

Året därpå säljer debutalbumet ”little by little” platina. I våras kom en remix av titelspåret, den rotade rocken kryddas med modern dansmusik och får en ny karaktär. Återigen i topp på spellistor i Skandinavien och Europa. Starka låtar är alltid bra. Parallellt spelas den nya singeln ”Going straight down” flitigt på svenska stationer och den 27 maj släpptes den starka balladen “I’ll break your fall” från en av landets starkaste röster på Universal Music.

Det är bara början. Ulf har precis skrivit på för pure rock media group och till hösten flyger han till Nashville för att samarbeta med producenten Matt Hyde (Deftones, Soulfly, Monster Magnet m.fl.) och det grammisvinnande låtskrivarparet Drew & Shannon som har skrivit hits och vunnit grammisar med bland annat John Legend och Jonny Lang.

Ni hör. En kombination som verkligen kommer att passa Ulf Nilssons röst och hjärta. Kan en av landets starkaste röster även knocka Nashville?